Kennis en Kunde Platform

GIS-Logsysteem HHNK

Programma

  • Tijd: 13:00 - 14:00
  • Datum: 29/09/2020

Op 29 september namen Sarah Wiggers en Inge Olijve van HHNK ons mee in het door HHNK ontwikkelde GIS-logsysteem. Ze lichten hun presentatie toe:

"In de organisatie, en dus ook bij het WBI-team, is steeds meer behoefte is aan 'data op orde'. Daarom zijn we aan het begin van deze beoordelingsronde samen met de technisch manager aan de slag gegaan met het opzetten van een nieuw systeem voor het vastleggen van de toetsing, namelijk een GIS-logsysteem. GIS (geografisch informatiesysteem) houdt in dat gegevens locatie-specifiek worden vastgelegd, oftewel, op een digitale kaart. Dit nieuwe GIS-logsysteem willen we graag aan jullie presenteren.

Het GIS-logsysteem maakt het mogelijk om in één oogopslag te zien wat de toetsresultaten zijn voor een specifieke locatie. Ook kan binnen een paar klikken tot in detail achterhaald worden, hoe dit resultaat tot stand is gekomen. Dat is belangrijk om de toetsing volledig herleidbaar te houden, maar ook handig als er op die locatie een calamiteit is, wanneer een vergunningaanvraag is binnengekomen, als een nieuwe legger gemaakt moet worden, etc.

Het logsysteem is voor iedereen binnen de organisatie toegankelijk en bevat veel informatie die mogelijk interessant is voor andere processen. Daarom willen wij jullie graag laten zien hoe het logsysteem werkt en welke informatie eruit gehaald kan worden."

Indien u bent ingelogd zijn hieronder de bijbehorende documenten en de opgenomen webinar te bekijken.