Kennis en Kunde Platform

Links

Op deze pagina is een overzicht van handige links te vinden die door veel waterspecialisten regelmatig worden gebruikt.

In de eerste plaats wijzen we u graag op De Innovatieversneller (DIV) van het HWBP. Veel 'maatwerkaanpakken' voor beoordelen én ontwerpen zoals die regelmatig bij het KKP worden besproken zijn te vinden op de website van DIV. 

De Innovatieversneller stimuleert en versnelt de toepassing en doorwerking van slimme en innovatieve oplossingen in het HWBP. Op de Wiki van De Innovatieversneller wordt de actuele technisch-inhoudelijke kennis beschikbaar gesteld die nodig is om innovaties c.q. nieuwe technieken en optimalisaties in rekentechnieken te kunnen toepassen voor beoordeling en ontwerp, aangevuld met een overzicht van onderkende kennisleemtes en antwoorden op vragen vanuit projecten.  

De kennis op het gebied van processen voor de voorbereiding bij het ontwerpen van waterkeringen, alsmede de subsidieverlening is beschikbaar op de website van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (https://HWBP.nl). Op deze website van het HWBP is eveneens de actuele kennis op het gebied van ‘duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit’ beschikbaar. 

Adviesorganen waterveiligheid:

Kennisontwikkeling:

Programma's, tools en scripts:

Overig: