Kennis en Kunde Platform

Nieuwe KKP-voorzitter bekend!

Met grote tevredenheid kunnen we aan jullie bekendmaken dat de rol van KKP-voorzitter weer ingevuld gaat worden! Voor velen van jullie is hij geen onbekende: Douwe Yska. Met zijn ervaring bij HHSK, de Unie van Waterschappen en het KKP past hij goed in het profiel wat we voor ogen hadden. Douwe begint per 1 september aan deze functie. Hij stelt zichzelf hieronder aan jullie voor met een kort bericht en foto.

Voor wie mij nog niet kennen: Sinds twaalf jaar werk ik bij Schieland en de Krimpenerwaard als adviseur waterveiligheid. Ik heb mij onder andere bezig gehouden met de toetsing van regionale keringen en de beoordeling van de primaire keringen. Tot 1 september ben ik gedetacheerd bij de Unie van Waterschappen waar ik, naast andere onderwerpen, mij bezighoud met de voorbereidingen voor de tweede beoordelingsronde.

Vanaf het begin van KKP ben ik erg enthousiast over het KKP: vanuit de praktijk ontstaan omdat het fijn is om met collega’s te kunnen sparren, elkaar te helpen en te leren van de goede voorbeelden van anderen. Nu de eerste beoordelingsronde bijna klaar is komt er een nieuwe fase aan met de volgende beoordelingsronde. Dit biedt nieuwe kansen om gezamenlijk kennis en kunde uit te wisselen en mogelijk ook onderwerpen te agenderen. Als voorzitter streef ik er naar dat iedereen die betrokken is bij de beoordeling gráág mee doet in het KKP omdat het leuk, leerzaam en effectief is! Dat doel bereik ik graag samen met onze secretaris Maarten, de vakgroeptrekkers en alle leden van het KKP. Heb je suggesties of ideeën hoe dat nog beter kan? Neem vooral contact op!